сряда, 26 октомври 2011 г.

Салата с пиле, горгонзола, орехи и сушени смокини

Продукти:
2 ч.чаши вода
6 бр. сушени смокини
2/3 ч.чаша печени орехи (на половинки)
600 гр. пилешко филе (без кожа)
4 суп.л. зехтин
½  ч.л. сол
½  ч.л. черен пипер
½ ч.л. сушен розмарин
1 бр. радичио (червено зеле)
300 гр. спанак
1 ½ суп.л. винен оцет
100 гр. синьо сирене Горгонзола

Приготвяне:
Пилешкото филе се овкусява с розмарина и част от солта и черния пипер и се пече във фурна или на скара, след което се нарязва на дребни кубчета. Отделно в купа се смесват нарязаното на тънки ивички радичио и спанак, към тях се добавя останалата част от солта и черния пипер, зехтина и оцета и се разбърква добре. Разпределя се на чинии (купички) за сервиране и отгоре се поставя нарязаното на ивички пиле, нарязаното на кубчета сирене Горгонзола, орехите и нарязаните на четвъртинки сушени смокини.