Смокините засилват имунитета

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Смокините засилват имунитета
19323
Смокините засилват имунитета

Смокините са широко използвани в народната медицина , поради своите лечебни свойства. Още в Древна Елада смокиновият плод е бил високо ценен и употребяван като храна, която засилва имунитета .

смокините засилват имунитета

В някои разновидности на сушените смокини се съдържа 6 гр протеин и 70 грама захар.

Енергийна стойност е 340 ккал на 100 г продукт. Смокините имат най-високото ниво на фибри сред всички плодове и зеленчуци . Те са приемани като лекарство, което дава сила и енергия на дълго боледувалите пациенти, които трябва да се възстановят. Най-важният хранителен компонент на смокините е захарта, която обхваща между 51 и 74% от целия плод.

Смокините са препоръчвани при лечението на астма , кашлица и простуда. Топла отвара от смокини във вода или мляко се използва при настинки и възпаления на дихателните пътища .

За целта е необходимо да се измият два-три плода, които се заливат с чаша мляко и се варят на слаб огън, докато млякото покафенее. Пие се течността и се яде от сварените смокини по 2-3 пъти на ден между храненията. Този курс на лечение , познат в народната медицина, не само премахва досадната кашлица , но и укрепва имунната система на болния.

Дневната доза е 2 чаени лъжички плодове на 1 чаша мляко, като се изпива на 2 пъти. С отварата от смокиня се прави гаргара при възпаление на венците . Смокинята подобрява състоянието на стомаха и бъбреците и служи като диуретик. Тя е пълна с малки зрънца, които попиват и извличат насъбралите се в стомаха и червата газове и тези органи могат отново да функционират правилно.

При заболявания на сърдечно-съдовата система , смокините са особено полезни, тъй като са богати на калий. Калият намалява напрежението в кръвоносните съдове и ги разширява. Смокинята играе важна роля в предотвратяването на хипертонията и е полезна при малокръвие . Ензимите които се съдържат в нея намаляват съсирването на кръвта, предотвратяват образуването на съдови тромбози. Те облекчават сърцебиенето и спомагат за образуването на кръвни телца в организма.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft