Смокини в карамел
Необходими продукти
  • • 12 бр. смокини - добре узрели и големи
  • • 200 мл сухо бяло вино
  • • 50 г масло
  • • 200 г захар
  • • сметана - суха или спрей
  • • сок на 1/2 лимон
Начин на приготвяне
Смокините се подреждат в йенска тавичка, заливат се с виното и върху тях се разпределя маслото. Запичат се за 20 минути на 240 С до омекване.
Приготвя се на карамела, като в сух тиган се слага захарта с 1-2 с.л. вода. Бърка се непрекъснато до светлокафяв цвят и след това се оттегля от котлона и се прибавя лимоновият сок. Бърка се до хомогенна смес, с която се заливат смокините. Сервират се със сметана.

Може да се сервира и със сладолед.
Рецептата е добавена от reni55 на 5 Октомври 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
sve_georgieva
магьосник в кухнята
Супер рецепта.5 Окт 2008

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.