Смокини в карамел
Необходими продукти
- • 12 бр. смокини - добре узрели и големи
- • 200 мл сухо бяло вино
- • 50 г масло
- • 200 г захар
- • сметана - суха или спрей
- • сок на 1/2 лимон
Начин на приготвяне
Смокините се подреждат в йенска тавичка, заливат се с виното и върху тях се разпределя маслото. Запичат се за 20 минути на 240 С до омекване.
Приготвя се на карамела, като в сух тиган се слага захарта с 1-2 с.л. вода. Бърка се непрекъснато до светлокафяв цвят и след това се оттегля от котлона и се прибавя лимоновият сок. Бърка се до хомогенна смес, с която се заливат смокините. Сервират се със сметана.
Може да се сервира и със сладолед.
Приготвя се на карамела, като в сух тиган се слага захарта с 1-2 с.л. вода. Бърка се непрекъснато до светлокафяв цвят и след това се оттегля от котлона и се прибавя лимоновият сок. Бърка се до хомогенна смес, с която се заливат смокините. Сервират се със сметана.
Може да се сервира и със сладолед.
Рецептата е добавена от reni55 на 5 Октомври 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 sve_georgieva | Супер рецепта. | 5 Окт 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.