Меню

Чийзкейк със смокини

1 октомври 2012 | 10:28 | Аз жената
3 от 3 гласа
Добави в любими
Блат:
150 г чаени бисквити
60 г краве масло

Пълнеж:
250 г маскарпоне
250 г крема сирене, напр. „Филаделфия“
5 яйца
лимонова кора и сок от половин лимон
100 г захар
шепа смокини

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Смлените бисквити се разбъркват с разтопеното масло. Сместа се разпределя по дъното на форма 20-22см. Запича се за 10 мин.
В това време се разбиват маскарпонето и „Филаделфията“ със захарта. Добавят се лимоновият сок и кората и едно по едно яйцата. Получената смес се излива върху бисквитения блат. Отгоре се нареждат разполовените смокини. Формата се поставя на водна баня във фурната и се пече около час. Температура – 160-170 градуса. Оставя се напълно да се охлади.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай