Мини кростини със смокини и малини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Мини кростини със смокини и малини
Мини кростини със смокини и малини
admin
Добавена от: admin
7253
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

(за 8 порции)
Тесто:
1 2/3 чаша универсално брашно
3/4 чаша пълнозърнесто брашно
1/4 чаша + 1/2 с.л. захар
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. сол
1 чаша + 2 с.л. студено, несолено масло, нарязано на малки парченца

Плънка:
340 гр. малки пресни смокини (8-10 броя), без дръжките и нарязани на четвъртинки
2 чаши пресни малини
1/3 чаша кристална захар + 2 с.л. за поръсване
3 с.л. мед
1 с.л. прясна мащерка, накълцана
2 ч.л. фино настъргана кора от портокал
8 с.л. трохи от грахамови крекери
2 с.л. студено, несолено масло, нарязано на 8 тънки резена
2 с.л. гъста сметана
 

Смесете двата вида брашно, захарта, канелата и солта в кухненски робот. Добавете маслото и разбийте на пулсов режим, докато сместа заприлича на груби трохи. Добавете 3 с.л. студена вода и продължете с пулсовото разбиване. Ако сместа ви се стори суха, добавете вода - по 1 ч.л. всеки път и разбивайте, докато тестото започне да се събира на топка. Не разбивайте прекалено. Извадете върху чиста работна повърхност, съберете го с ръце и го разделете на 8 части. Оформете всеки къс на плосък диск и го завийте в найлонов плик или прозрачно фолио. Оставете в хладилник за поне 2 часа.

Загрейте фурната предварително на 220 градуса. Покрийте 2 тавички с хартия за печене или силиконови подложки. На леко набрашнена повърхност, с помощта на леко набрашнена точилка, разточете всеки тестен диск на кръг с диаметър около 15 см. Сложете по 4 кръга върху всяка приготвена тавичка.
Пригответе плънката в средна купа, като смесите смокините, малините, 1/3 чаша захар, меда, мащерката и портокаловата кора. Размесете много внимателно, колкото да се поемат съставките.
Поръсете в центъра всеки кръг тесто 1 ч.л. от грахамовите трохи, като оставите ръб около 1 см. Сложете купчинка от плънката в центъра на всеки кръг, като се опитате да разпределите плодовете равномерно, така че да имате във всяка купчинка около 4 смокини и 4 малини. Покрийте всяка кростата с резен масло.
Прегънете краищата на тестото, като прихлупите върху част от плодовата плънка, така че да се образува тестен ръб около 2 см, като оставите центъра непокрит. Леко надипляйте тестото, докато сгъвате. С помощта на четчица за сладкиши намажете тестената част със сметана и поръсете кората и плънката с останалата захар. Печете, докато тестото стане златисто-кафяво, около 30-35 минути, като по средата на печенето размените местата на 2-те тавички във фурната. Прехвърлете тавичките върху решетка, за да се охладят за 5 минути. Внимателно извадете кростините с шпатула и ги оставете да се охладят напълно върху хартия за печене. Най-добре е да сервирате в деня на приготвянето им.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft