Екзотично предястие с кестени и смокини
Рейтинг: 3
Сложност: Лесна
Любима на 5 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Leya
Необходими продукти
  • • 500 г кестени
  • • 200 г смокини (пресни или замразени)
  • • 200 г зелен зрял боб (бобчетата са със зелен цвят, обикновено се продава замразен)
  • • 200 г цели малки мариновани гъби
  • • 100 г цели орехови ядки
  • • 2 с.л. тиквени семки (сурови или печени)
  • • сол
  • • около 3-4 с.л. зехтин
  • • щипка джинджифил
Начин на приготвяне
Кестените се обелват и запичат цели в сух тиган за няколко минути, докато придобият лек златист цвят и хубав аромат. След това леко се сваряват за около 15 минути, на умерен огън, но внимателно - не трябва да се разпаднат. Може и да се купят сварени по този начин. Отцедените кестени се слагат в тиган със загрят зехтин и се прибавят всички останали съставки, като смокините са нарязани на полумесеци. Разбърква се така, че да не се смачкат продуктите за няколко минути, докато вкусовете и ароматите се смесят и ако има замразени продукти да се стоплят. Сервира се топло, като може да се украси с листенца от мента отгоре.
Рецептата е добавена от Leya на 16 Март 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Leya
виртуоз с тиган
[Автор на рецептата]
Снимка 1 16 Мар 2008

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.