Тиквен пай със смокини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Тиквен пай със смокини
Тиквен пай със смокини
admin
Добавена от: admin
8962
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за кората:
1 ч. ч. бяло брашно
2 с. л. царевично брашно
1 щипка сол
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. захар
50 г краве масло или маргарин
60 мл прясно мляко

за пълнежа:
300 г тиква, нарязана на малки парченца
300 г смокини, нарязани на резени, или от сладко
1 с. л. настъргана портокалова кора
1 с. л. портокалов сок
100 г лешници
2 с. л. краве масло
2 с. л. мед

В купа се смесват двата вида брашно, солта, захарта и бакпулверът. Слага се маслото и се стрива на трохи с брашнената смес. Млякото се прибавя постепенно с лъжица, като сместа се разбърква с вилица. Накрая тестото се събира на топка с ръце, като не бива да се меси дълго време. Разточва се на кръг с диаметър 24 см и се разстила в подходяща тавичка, след което се надупчва с вилица. Слага се да се пече 10 мин. в загрята на 200°С фурна.
Маслото за пълнежа се разтопява и в него се сипват тиквата, портокаловата кора, сокът, лешниците и медът. Всичко се разбърква на умерен огън около 10 мин., докато се сгъсти и тиквата омекне. Накрая се прибавят смокините. Получената смес се изсипва в запечената кора и се слага да се пече още 30 мин. във фурна, загрята на 180°С.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft