Панирани смокини
Рейтинг: Сложност: Любима на 6 готвача |
Снимката е добавена от BABY
Необходими продукти
- • 200-250 г смокини
- • кората на 1 бр. лимон
- • 2 бр. яйца
- • 100 мл прясно мляко
- • 2-3 с.л. захар
- • 20-25 бр. смокини
- • 1 ч.ч. олио
Начин на приготвяне
Брашното се изсипва в купа, настъргва се лимоновата кора, добавят се 2 бр. жълтъци, прясното мляко и захарта. Бърка се докато се получи гъсто тесто. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят постепенно към тестото. Смокините се измиват, овалват се в тестото и се пържат в предварително сгорещено олио.
Рецептата е добавена от BABY на 6 Февруари 2009 г.
Източник: БОН АПЕТИ
Източник: БОН АПЕТИ
Още рецепти за:
Десерти с плодове ⋅ Пържени и панирани плодове ⋅ Плодови десерти със смокини ⋅ Пържени десерти ⋅ Българска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 9 Aliana | Веси, аз взимам 1 кг захар и я разделям по бурканчета, слагам в едното шушулка ванилия, в другото тръбичка канела, в третото листа от трендафил, в четвъртото 10-ина капсули кардамом, пукнати. И като правя нещо сладко, докато ухае кухнята, помирисвам и бурканчетата, така най-добре решавам, кое ми пасва за момента. | 7 Фев 2009 |
# 8 BABY [Автор на рецептата] | Може с кардамом да е по добре, но аз никога не съм го употребявала и незнам какъв е вкуса му. Та затова предложих с ванилия Май е време да го пробвам тоя кардамом | 7 Фев 2009 |
# 7 Aliana | За наръсване пудра захар, но с кардамом, не с ванилия. Смокините са си сладки, ваниловия аромат е сладък, май ще е много. Кардамома е по-характерен. Ама пак казвам - мое виждане : -) | 7 Фев 2009 |
# 6 Aliana | По мой вкус към смокините най-върви орех. И двете са с интензивен и индивидуален вкус, и се допълват. Бадем или лешник са по-нежни, по-скромни във вкуса, ще трябват 3 лешника, за да се изравнят. Но това е само мое мнение. | 7 Фев 2009 |
# 5 BABY [Автор на рецептата] | Даже сега ми идва на ума, че ще е по вкусно и ефектно ако наистина вътре има ядка, може и орех да е, и когато се панират смокините, се поръсят с ванилова захар. | 7 Фев 2009 |
# 4 BABY [Автор на рецептата] | И това е идея Рали. Сушените също са много вкусни. Преди време си играех да ги беля и да им слагам в средата белен бадем Но... май нещо вече не ми се играе чак толкова. Но е много вкусно иначе. | 7 Фев 2009 |
# 3 Aliana | А може да се вземат сушени смокини, да се оставят в тестото да се понадуят, и тогава да се изпържат. Много ги обичам напоследък отново, като дете се бях пренаяла на смокини, години наред не можех да ги погледна. | 7 Фев 2009 |
# 2 BABY [Автор на рецептата] | Чудя се, със смокини от сладко дали няма да е по хубаво?! | 7 Фев 2009 |
# 1 zuzkoto | А и както обичам смокини... страхотно! | 7 Фев 2009 |
снимки от BABY [Автор на рецептата] |
6 Фев 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.